tőzsde

Lehetséges -e a banki kamatnál magasabb hozam elérése?
A tőzsdén nem ritka a 100 %-os éves hozam elérése sem.
Természetesen a tőzsdén sem adják "ingyen" a pénzt, hosszú út vezet ahhoz, hogy a piac váljon a fő bevételi forrássá.
Miként tudom a kereskedési
tőkémet megvédeni?
Az első és legfontosabb lépés, hogy megtanuljuk tőkénket megvédeni, ez fontosabb mint a hozam realizálása. Szerencsére számos olyan eszköz létezik, amellyel nem csak, hogy minimalizálhatja a kockázatot, de még a profitot is bebiztosíthatja.
Léteznek -e működő stratégiák?
Hogyan induljak el?
Számos ismert és kevésbé ismert stratégia alapján kereskednek a traderek.
Talán a legfontosabb és legnehezebb is mentálisan helytállni és az előre meghatározott szabályok szerint cselekedni.
Tőzsde cápák

Valószínűleg sokaknak az a bizonyos 1987-ben Michael Douglas főszereplésével készült film jut a tőzsde cápákról eszébe.
Azonban nem egy filmről szeretnénk most beszélni, sokkal inkább valódi a tőzsdei berkekben jól ismert, sokak számára példa értékű tőzsdei pályafutást befutott személyekről.

André Kosztolány
1906. február 9-én született Budapesten, majd 21 éves korában az egyetemi évei alatt Párizsba ment. Ahol is édesapja egykori jó barátja, egy tőzsde alkusz mellett kezdett el dolgozni.
Nagyon hamar elkezdte érdekelni a tőzsdei folyamatok mozgató rugói, így elkezdte feljegyezni az észrevételeit és rövidesen meglátta benne a rendszert, amelyből stratégiát kovácsolt.
Leghíresebb tőzsdei siker története egy a II. világháború utáni német birodalmi kötvények megvásárlása volt, melyet környezete értetlenül fogadott. A második világháború elvesztése után senki nem hitt Németország felépülésében, ezért a kötvények ára töredékért forgott a tőzsdén. Természetesen Németország viszonylag hamar talpra állt, mely a kötvények árfolyamának több ezer szeres emelkedését hozta magával.

André 93 mozgalmas évet élt, ez alatt számos nagyszerű könyvet írt tőzsde tapasztalatairól, kalandjairól, melynek elolvasását mindenki számára kötelező jelleggel ajánljuk.

Néhány műve: Egy spekuláns bölcsessége, Kedvenc történeteim a pénzről, Mérlegen a jövő, Több mint pénz és mohó vágy, Tőzsdepszichológia (Kávéházi előadások), Tőzsdeszeminárium, A pénz és a tőzsde csodavilága, Mesterfokon a pénzről