tőzsde

Lehetséges -e a banki kamatnál magasabb hozam elérése?
A tőzsdén nem ritka a 100 %-os éves hozam elérése sem.
Természetesen a tőzsdén sem adják "ingyen" a pénzt, hosszú út vezet ahhoz, hogy a piac váljon a fő bevételi forrássá.
Miként tudom a kereskedési
tőkémet megvédeni?
Az első és legfontosabb lépés, hogy megtanuljuk tőkénket megvédeni, ez fontosabb mint a hozam realizálása. Szerencsére számos olyan eszköz létezik, amellyel nem csak, hogy minimalizálhatja a kockázatot, de még a profitot is bebiztosíthatja.
Léteznek -e működő stratégiák?
Hogyan induljak el?
Számos ismert és kevésbé ismert stratégia alapján kereskednek a traderek.
Talán a legfontosabb és legnehezebb is mentálisan helytállni és az előre meghatározott szabályok szerint cselekedni.
Oils – Amerikában nőtt a kőolaj iránti heti kereslet
2012. június 28. csütörtök, 09:45
Kissé enyhült a nyomás a kőolaj piacán a tegnapi amerikai készletadatokat követően, ugyanis a több mint húsz éve nem látott magas szintekről 100.000 hordóval csökkent a vállalatok készleten tartott hordónyi mennyisége.

Az európai Brent is drágulni tudott, megközelítvén a 94 dolláros árfolyamot, itt azonban egy technikai ellenállás megfogta a vételi korrekciót. Rövid felszúrást eredményezett még a norvég olajfúró munkások sztrájkja is, mely becslések szerint 240.000 hordóval vetette vissza napi kitermelést.
Formálódott egy fej-váll alakzat is rövidebb idősíkon ami megint a pihenőre és a medvék oldalára hajthatja a vizet. Felső határunk lehet a 20500-as szint, majd utánna ami már valóban nagyobb visszaesést hozhat a 21000-es szint lehet.


Oils – Amerikában nőtt a kőolaj iránti heti kereslet


Technikailag a mai napon a 92,40 – 94,90 közötti csatorna sávjában maradhat a Brent jegyzése, ezen szintekre esnek az emelkedő trendcsatorna vonalai valamint a fontos fibo szintek (38,2% és 61,8%). Amennyiben az EU csúcs nagy piaci elkeseredést vált ki maholnap, akkor valószínűsíthető, hogy a Brent kőolaj árfolyama is 90 dollár környéki szinteket célozza meg.


Forrás: X-TRADE BROKERS DM SA