tőzsde

Lehetséges -e a banki kamatnál magasabb hozam elérése?
A tőzsdén nem ritka a 100 %-os éves hozam elérése sem.
Természetesen a tőzsdén sem adják "ingyen" a pénzt, hosszú út vezet ahhoz, hogy a piac váljon a fő bevételi forrássá.
Miként tudom a kereskedési
tőkémet megvédeni?
Az első és legfontosabb lépés, hogy megtanuljuk tőkénket megvédeni, ez fontosabb mint a hozam realizálása. Szerencsére számos olyan eszköz létezik, amellyel nem csak, hogy minimalizálhatja a kockázatot, de még a profitot is bebiztosíthatja.
Léteznek -e működő stratégiák?
Hogyan induljak el?
Számos ismert és kevésbé ismert stratégia alapján kereskednek a traderek.
Talán a legfontosabb és legnehezebb is mentálisan helytállni és az előre meghatározott szabályok szerint cselekedni.
Oils – Növekszik az amerikai hadihajók száma Irán partjainál
2012. július 03. kedd, 10:29
Egyre forróbbá válik a helyzet a Perzsa-öbölben melyen keresztül napi 17 millió hordó olaj érkezett a tavalyi évben. A feszültség forrása az amerikai szankciók bevezetése az iráni olajimportőrökkel szemben, valamint az EU-s olajembargó július 1-i életbe lépése.

Az iráni vezetés nem akar belenyugodni az elszigetelésbe, ezért a Hormuzi szoros lezárását lehetővé tevő tervezetet dolgozott ki a Nemzetbiztonsági és Külpolitikai Bizottsága által. Válaszul szinte azonnal megugrott a US Navy feliratú hadihajók száma az öbölben, az amerikai hadivezetés elkötelezett az olajforgalom biztosítása mellett.

Oils – Növekszik az amerikai hadihajók száma Irán partjainál


Az európai Brent típusú kőolaj árfolyama ismét a 100 dolláros árfolyamot közelíti, technikailag a 98,85 dolláros szinten lévő lokális csúcs áll az útjába a vételi lendületnek. Az utóbbi nyolc napban csupán egyszer lehetett eső gyertyát látni, ezért rövidebb korrekciókra lehet számítani, azonban a katonai feszültségek fennmaradása, sőt mi több növekedése ismét beindíthat egy emelkedő olajár spekulációt. A jelenlegi szintek fölött, újabb ellenállás a 103,75 dolláros szint (38,2% fibo).


Forrás: X-TRADE BROKERS DM SA