tőzsde

Lehetséges -e a banki kamatnál magasabb hozam elérése?
A tőzsdén nem ritka a 100 %-os éves hozam elérése sem.
Természetesen a tőzsdén sem adják "ingyen" a pénzt, hosszú út vezet ahhoz, hogy a piac váljon a fő bevételi forrássá.
Miként tudom a kereskedési
tőkémet megvédeni?
Az első és legfontosabb lépés, hogy megtanuljuk tőkénket megvédeni, ez fontosabb mint a hozam realizálása. Szerencsére számos olyan eszköz létezik, amellyel nem csak, hogy minimalizálhatja a kockázatot, de még a profitot is bebiztosíthatja.
Léteznek -e működő stratégiák?
Hogyan induljak el?
Számos ismert és kevésbé ismert stratégia alapján kereskednek a traderek.
Talán a legfontosabb és legnehezebb is mentálisan helytállni és az előre meghatározott szabályok szerint cselekedni.
Napi Kommentár - 2013.06.07
2013. június 07. péntek, 08:19
Jin-jang jen: A japán deviza kínai fogalommal való jellemzése kulturális „kötéltáncnak” tűnhet, ám az igazság az, hogy a jen mindkét oldalon túlnyúlt. A jang oldalon rally következett be az USD/JPY párban azon várakozás hatására, hogy Abe miniszterelnök gazdaságpolitikája és a BoJ módosított ösztönzési csomagja a jen leértékeléséhez vezet az infláció növelésére tett kísérlet keretében, aminek hatására a deviza elhúzódó túlvásárolt szintekre került mind az RSI-t, mind a sztochasztikus mutatót illetően.
A jin oldalon csalódás ért bennünket ezen a héten Abe adócsökkentéseinek és deregulációs reformjainak időzítését illetően, valamint Aso pénzügyminiszter ma azt állította, hogy a kormány „azonnal nem szándékozik” beavatkozni a devizapiaci helyzetbe; annak ellenére, hogy a jen a legnagyobb erősödését könyvelhette el a dollárral szemben az elmúlt három év során, a pár a túlértékesített szintekre került. Azon csökkenő spekuláció, hogy a Fed a következő néhány hónapban fokozatosan csökkenti mennyiségi könnyítését, a tőkeáttétes kereskedés fokozatosan befejeződik, a részvényindexek nemrégi, globális szintű esése, valamint a Nikkei 20%-os esése a két héttel ezelőtt elért, ötéves legmagasabb szintjéről, gyengítette a dollárt és fellendítette a jent, különösen a dollárral szemben. A tegnapi, technikai szempontból a jelentős csúcsbeli támaszszintbeli trendvonalról - amely a novemberi rally kezdete óta tartott - lefelé történő kitörés, az egybeeső csökkenés az 50 napos mozgóátlagról és a 6 hónapos növekvő trend 23,6% Fibonacci visszatérési szintjéről egy sor lehíváshoz és stop outhoz vezetett, amelyek hozzájárultak az USD/JPY összeomlásához.

Az Egyesült Királyság látható kereskedelmimérleg-deficitje várhatóan kissé szűkül áprilisban (8,8 milliárd GBP-re a márciusi 9,06 milliárd GBP-ről); a teljes kereskedelmimérleg-deficit (a láthatatlant is beleértve) 3,13 milliárd GBP-ről 3,0 milliárd GBP-re csökken. Csak később látható, hogy ez a javulás elég-e ahhoz, hogy tovább támogassa az angol fontot. A BOE/GfK várható inflációról készült felmérésének egyidejű közzététele nem ad előrejelzést.

A német áprilisi ipari termelési az előrejelzések szerint havi szinten változatlan, ami csökkenést jelent a márciusi +1,2%-ról, ám ez az éves szintű változási ütemet -2,5%-ról -0,7%-ra növeli.

A heti (ha nem a havi) legfontosabb adat azonban kétségtelenül a májusi USA-beli nem mezőgazdasági munkaerő-állomány. A piac a múlt hónaphoz hasonló adatokra számít; a felmérések +163 ezer és +170 ezer közötti mediánt jeleznek. A munkanélküliségi ráta stabilan 7,5%, annak ellenére, hogy valamelyest javult az újonnan regisztrált munkanélküliek állománya, amely nemrégiben nem viszonyult olyan jól a nem mezőgazdasági munkaerő-állományhoz. A +165 ezres nem mezőgazdasági munkaerő-állomány és a munkanélküliségi ráta az elmúlt hónapban jónak minősült, kifejezetten az utóbbi, amely márciusban 7,6%-ról és a nemrégi, januári 7,9%-os csúcsról csökkent. Mindazonáltal emlegették a kivételesen alacsony részvételi arányt, amely márciusban és áprilisban 35 éves legalacsonyabb szintjén volt (63,3%). Az átlagos órabérek havi szinten várhatóan 0,2%-on maradnak. Az emberek jobb ötlet híján csupán azonos előrejelzéssel álltak elő? Nem, a heti átlagos órák száma várhatóan kissé, 34,4-ről 34,5-re emelkedik, mivel az időjárás javult a szokatlanul hideg áprilisi időjárást követően. Az adat jelentős hatást gyakorolhat a piacra, mivel ez a Fed politikájának kulcsfontosságú iránymutatója. A változásokat nehéz előre jelezni, és a korábbi gyenge előrejelzések arra utalnak, milyen nehéz ez, nem pedig azt, hogy milyen rosszul végzik el. A kockázatkeresők esetleg megjegyezhetik, hogy az elmúlt 3 nap előrejelzései jelentősen eltértek az általános becslésektől. Az elmúlt 3 nap során megkérdezett 15 gazdasági szakember szerint a középérték +156 ezer, a medián +145 ezer; az előbbi 5%-kal, az utóbbi 11%-kal kevesebb, mint a 90 gazdasági szakember általános előrejelzése. Csupán később látható, hogy ezek a nemrégi becslések pontosabbnak bizonyulnak-e, vagy kognitív irányt vesznek-e a mostani negatív USA-beli adatsorozat tükrében.


Forrás: IronFX Financial Services Limited