tőzsde

Lehetséges -e a banki kamatnál magasabb hozam elérése?
A tőzsdén nem ritka a 100 %-os éves hozam elérése sem.
Természetesen a tőzsdén sem adják "ingyen" a pénzt, hosszú út vezet ahhoz, hogy a piac váljon a fő bevételi forrássá.
Miként tudom a kereskedési
tőkémet megvédeni?
Az első és legfontosabb lépés, hogy megtanuljuk tőkénket megvédeni, ez fontosabb mint a hozam realizálása. Szerencsére számos olyan eszköz létezik, amellyel nem csak, hogy minimalizálhatja a kockázatot, de még a profitot is bebiztosíthatja.
Léteznek -e működő stratégiák?
Hogyan induljak el?
Számos ismert és kevésbé ismert stratégia alapján kereskednek a traderek.
Talán a legfontosabb és legnehezebb is mentálisan helytállni és az előre meghatározott szabályok szerint cselekedni.
Napi Kommentár - 2013.06.10
2013. június 10. hétfő, 08:19
Fellángolt visszafordulás: A pénteken közzétett, nem mezőgazdasági munkaerő-állományban bekövetkezett 175 ezres növekedés „felszította” a Fed mennyiségi könnyítés fokozatos csökkentésével kapcsolatos várakozásait, ami lehetséges visszafordulást eredményezett a dollár majdnem két hete tartó gyengülésében. A piacok 163 ezer és 170 ezer közötti növekedésre számítottak, ám a szolgáltatási szektorbeli állások számában a 6 hónapos átlagnál nagyobb növekedés ezt megdöntötte, annak ellenére, hogy az építőiparban a növekedés a 6 havi átlagnál sokkal kisebb mértékű volt, és a gyártásban foglalkoztatottak száma 8 ezerrel csökkent (az előrejelzések 4 ezres növekedésről szóltak).
A munkanélküliségi ráta váratlan, 7,5%-ról 7,6%-ra való emelkedésének negatív hatást gyakorló híre elcsitult, mivel azt a munkaerő-állományban bekövetkezett, meglepetésszerű növekedésnek tulajdonították, ami a 35 éves, legalacsonyabb szintről (63,3%) 63,4%-ra növelte a munkaerő részvételét. A dolog negatív oldala azonban, hogy a foglalkoztatottak órabére az előrejelzéseknél alacsonyabb szintre kerültek (a múlt havi 165 ezres adatát lefelé, 149 ezerre korrigálták). A visszafordulás kezdetben túlzott reakciót eredményezett; a dollár jelentősen erősödött, mielőtt gyengült a többi főbb devizával szemben. A foglalkoztatásban bekövetkezett növekedés fenntartotta annak lehetőségét, hogy a Fed csökkenést foganatosít eszközvásárlási programjában, de a várakozások szerint olyan mozgást eredményez október végén, ami 1,3%-os növekedést eredményez az ösztönzés hatására emelkedett USA-beli részvényindexekben.

Ma napvilágot lát a kanadai új lakásépítés-index és az Egyesült Királyság RICS lakásár-indexe (mindkettő májusi). A kanadai új lakásépítés-index várhatóan 174,9 ezerről 179,1 ezerre nő. Az Egyesült Királyság lakásáraiban az előrejelzések szerint már második egymást követő hónapban emelkednek (1,0%-ról 3,0%-ra).

A középponti (a Reuters Fed enyhítés-párti/szigorítás párti skáláján 3/5-ös besorolású) St. Louis-i Fed elnök, James Bullard beszédet tart Montrealban a globális gazdasági kilátásról; ez az első beszéd, amelyet Fed hivatalnok tart a pénteki, nem mezőgazdasági munkaerő-állomány közzétételét követően.

Az éjszaka folyamán egy sor japán mutatót tettek közzé. A 2. negyedévre vonatkozó, nagy gyártási üzleti felmérés indexe az előző negyedévhez képest várhatóan javul, mivel kevesebb vállalat véli úgy, hogy a hazai gazdasági helyzet romlik. A mutató várhatóan -4,6-ról -2,1-re emelkedik. Az M2 pénzkínálat és a letéti jegyek éves szinten várhatóan 3,3%-ról 3,5%-ra emelkednek. A BoJ kamatlába várhatóan változatlan (0,1%), bár bizonyos spekuláció van azzal kapcsolatban, hogy a központi bank új ösztönző megoldásokhoz folyamodik, hogy fellendítse a növekedést az infláció generálására tett kísérletei során.

Az éjszaka folyamán közzéteszik az Ausztrál Nemzeti Bank üzleti bizalmi indexét és kondícióit májusra nézve, továbbá napvilágot látnak az áprilisi, lakáskölcsönökkel és lakásépítési célú befektetési kölcsönökkel kapcsolatos adatok. A lakáskölcsönöket illetően csak havi szinten van előrejelzés: várhatóan 5,2%-ról 2,0%-ra csökkent a növekedés üteme.

A hét fő hírei: Kedden közzéteszik Új-Zéland kamatlábbal kapcsolatos döntését; a 2,5%-os kamatláb várhatóan változatlan marad. Az egyesült királyságbeli és az ausztrál munkanélküliségi ráta (szerdán és csütörtökön látnak napvilágot) tekintetében az előrejelzések szerint az előbbiben nincs változást, az utóbbiban pedig romlás állt be. Az USA-beli viszonteladói értékesítési adatot is csütörtökön teszik közzé, az eurozóna fogyasztói árindexe pedig pénteken jelenik meg, és várhatóan mindkettő emelkedett.


Forrás: IronFX Financial Services Limited