tőzsde

Lehetséges -e a banki kamatnál magasabb hozam elérése?
A tőzsdén nem ritka a 100 %-os éves hozam elérése sem.
Természetesen a tőzsdén sem adják "ingyen" a pénzt, hosszú út vezet ahhoz, hogy a piac váljon a fő bevételi forrássá.
Miként tudom a kereskedési
tőkémet megvédeni?
Az első és legfontosabb lépés, hogy megtanuljuk tőkénket megvédeni, ez fontosabb mint a hozam realizálása. Szerencsére számos olyan eszköz létezik, amellyel nem csak, hogy minimalizálhatja a kockázatot, de még a profitot is bebiztosíthatja.
Léteznek -e működő stratégiák?
Hogyan induljak el?
Számos ismert és kevésbé ismert stratégia alapján kereskednek a traderek.
Talán a legfontosabb és legnehezebb is mentálisan helytállni és az előre meghatározott szabályok szerint cselekedni.
Napi Kommentár - 2013.06.17
2013. június 17. hétfő, 08:19
A hét fő eseménye az FOMC kedden és szerdán tartandó értekezlete. A piacok szeretnék világosabban látni, hogy mikor és hogyan kezdi meg a Fed mennyiségi könnyítésének „fokozatos csökkentését”. A Fed próbálta hírül adni, hogy valamelyest csökkenthetik kötvényvásárlásaikat, ám frusztrált, mivel úgy tűnik, hogy a piac csak kockázatvállaló/kockázatkerülő, mindent vagy semmit elven gondolkodik.
Ezért az USA-beli kötvényhozamokban bekövetkezett emelkedés és a más országokhoz képest növekvő, várt hozamkülönbözet nem támogatta a dollárt több fő devizával szemben, bár a „kockázatkerülő” környezet követése erősítette az USA dollárt a feltörekvő piacok devizáival szemben. Mivel az USA-beli részvények eléggé jó támasszal rendelkeznek (csökkenést könyvelhettek el a legalacsonyabb szintekről, de jócskán messze vannak a közelmúlt legalacsonyabb szintjeitől) - folyamatos bizalmat jelezvén az USA gazdasága iránt -, lehetséges, hogy a Fed megerősítést nyújt a „fokozatos csökkentés” valószínűségéről, valamint konkrétabb biztosítékkal szolgál annak üteméről és az USA gazdaságára gyakorolt hatásáról. Ez a kombináció viszontbiztosításnak bizonyulhat a piacok számára, és megalapozza az USD rallyját.

Az angol font valószínűleg a középpontban áll a héten, miután a Bank of England elnökhelyettese, Paul Tucker pénteken bejelentette lemondását. Tucker a mennyiségi könnyítés növelése ellen szavazott. Az Egyesült Királyság pénzügyminisztere, George Osborne nevezi ki Tucker utódját. Mivel Osborne volt az, aki a Kanadai Nemzeti Bank elnökét, Mark Carney-t a BoE új elnökévé választotta, valószínűleg hasonlóan enyhítés-párti személyt nevez ki Tucker helyére. Ez a kilátás nyomást gyakorolhat a GBP/USD párra, bár az ilyen mozgás esetleg csupán a Monetáris Politikai Bizottság havi szavazatát módosítaná 4-5-re a közelmúltbeli 3-6-ról; ez még mindig nem elég a többséghez.

Ma kezdetét veszi a kétnapos G8 értekezlet Észak-Írországban. A csúcstalálkozó valószínűleg a kereskedelem fellendítésére, az adócsalás leküzdésére és az adózás átláthatóságának fokozására összpontosít, különös tekintettel a bányaipari vállalatokra és az általuk a feltörekvő piacok országainak folyósított fizetéseikre. A tavalyi csúcstalálkozó eléggé semmitmondó nyilatkozatba torkollott, ahol nem említették a devizakereskedelmi ügyeket; idén hasonlóan eseménytelen értekezletre számíthatunk a devizakereskedelmet illetően. A görög miniszterelnök, Samaras találkozik két koalíciós partnerével, hogy megvitassa az állami műsorszolgáltató vállalat, az ERT bezárásával kapcsolatos döntését. A koalícióban bekövetkező szakadás instabillá teheti a korai választást, ám a közvélemény-kutatások szerint egyik pártnak sincs elég támogatója ahhoz, hogy egyedül kormányozzon; valószínűleg valamilyen kompromisszumot kötnek. Az EKB Tanács tagjai, Joerg Asmussen és Yves Mersch ma beszédet tart. Mersch múlt héten azt mondta, „elképzelhető” volt, hogy az EKB negatív betéti kamatlábakat vezet be „a gazdasági feltételek függvényében”. Ez a Fed politikájához képest fennálló kontraszt korlátozza az EUR/USD párt. Az USA-ban a júniusi Empire State gyártási felmérés -1,43-ról nullára emelkedett, az NAHB lakáspiaci indexe pedig 44-ről 45-re emelkedett, ami ellensúlyozhatja a múlt heti, csalódást keltő USA-beli adatok hatását.


Forrás: IronFX Financial Services Limited