tőzsde

Lehetséges -e a banki kamatnál magasabb hozam elérése?
A tőzsdén nem ritka a 100 %-os éves hozam elérése sem.
Természetesen a tőzsdén sem adják "ingyen" a pénzt, hosszú út vezet ahhoz, hogy a piac váljon a fő bevételi forrássá.
Miként tudom a kereskedési
tőkémet megvédeni?
Az első és legfontosabb lépés, hogy megtanuljuk tőkénket megvédeni, ez fontosabb mint a hozam realizálása. Szerencsére számos olyan eszköz létezik, amellyel nem csak, hogy minimalizálhatja a kockázatot, de még a profitot is bebiztosíthatja.
Léteznek -e működő stratégiák?
Hogyan induljak el?
Számos ismert és kevésbé ismert stratégia alapján kereskednek a traderek.
Talán a legfontosabb és legnehezebb is mentálisan helytállni és az előre meghatározott szabályok szerint cselekedni.
Napi Kommentár - 2013.06.24
2013. június 24. hétfő, 08:19
A piacok számára három munkanap és a hétvége állt rendelkezésre ahhoz, hogy „megemésszék” a Fed politikájának múlt héten bejelentett változásait. Várakozásaink szerint most valamelyest visszaáll a csend, mivel a piacoknak van lehetőségük megfontolni, valószínűleg mi fog történni. Kína is intézkedéseket tett piacainak célzott tőke-befecskendezéssel való lecsendesítésére, ami azon a fronton is segít az aggályok csökkentésében. Ám a „fokozatos csökkentés” ütemének és hatásának kérdése továbbra is fennáll, és az általános hangulat valószínűleg a korábbinál kevésbé kockázatvállaló.

A dollár gyakorlatilag az összes devizával szemben erősödött; az egyedüli figyelemre méltó kivétel a BRL volt. Az erősödések kifejezetten jelentősek voltak a skandináv devizákkal szemben. Különösen a NOK gyengült jelentősen, miután múlt csütörtökön a Norges Bank értekezletén a könnyítés iránya mellett döntöttek. A SEK - amely a közelmúltig jelentősen erősödött a kedvező gazdasági adatok hatására - mozgása nagyrészt utolérő jellegűnek tűnik a NOK meredek csökkenését követően. A mozgások jelzik, hogyan határozza meg a központi bank politikája a devizák sorsát manapság. A Fed-nek központi bankként majdnem egyedülálló státusza van; ez a tény és a megszorítás felé való hajlás is valószínűleg támogatja a dollárt (és aláássa a többi devizát).

A mai európai adatok a júniusra vonatkozó Ifo felmérésre korlátozódnak, amely szerint az üzleti hangulatindex az előrejelzéseknek megfelelően 105,7 marad, és az üzleti feltételek jelenlegi értékelése marginálisan 110,0-ról 109,5-re esett vissza. Az előrejelzések szerint azonban a két korábbi hónapban közzétett 101,6-ról visszapattan 102,0-ra. Az USA-ban a májusi chicagói Fed National Activity Index az előrejelzések szerint -0,53-ról -0,15-re, a júniusi dallasi Fed gyártási üzleti index pedig várhatóan -10,5-ről -1,0-ra javul. A Dallas Fed elnöke, Fisher által az USA-beli monetáris politikáról tartott beszéd azonban ennél is fontosabb szerepet játszhat, mivel esetleg részletesebb betekintést nyújt a Fed szándékaiba. Fisher ultra megszorítás-párti, és a Reuters/Thompson enyhítés-párti/megszorítás-párti skáláján 5/5 minősítésű (a leginkább megszorítás-párti). Ennek tükrében valószínűbb, hogy összezavarja a dolgokat Bernanke elnök enyhítés-pártibb szemléletével ellentétben


Forrás: IronFX Financial Services Limited