tőzsde

Lehetséges -e a banki kamatnál magasabb hozam elérése?
A tőzsdén nem ritka a 100 %-os éves hozam elérése sem.
Természetesen a tőzsdén sem adják "ingyen" a pénzt, hosszú út vezet ahhoz, hogy a piac váljon a fő bevételi forrássá.
Miként tudom a kereskedési
tőkémet megvédeni?
Az első és legfontosabb lépés, hogy megtanuljuk tőkénket megvédeni, ez fontosabb mint a hozam realizálása. Szerencsére számos olyan eszköz létezik, amellyel nem csak, hogy minimalizálhatja a kockázatot, de még a profitot is bebiztosíthatja.
Léteznek -e működő stratégiák?
Hogyan induljak el?
Számos ismert és kevésbé ismert stratégia alapján kereskednek a traderek.
Talán a legfontosabb és legnehezebb is mentálisan helytállni és az előre meghatározott szabályok szerint cselekedni.
Napi Kommentár - 2013.07.16
2013. július 16. kedd, 08:19
Az éjszaka folyamán bekövetkezett mozgások hangsúlyozzák a központi bankoknak a devizapiacokon manapság betöltött kulcsfontosságú szerepét. Ma jelentős divergenciának lehetünk tanúi az árudevizák esetében – az ausztrál dollár volt a legjobban teljesítő G10 deviza az éjszaka folyamán, amelyet az új-zélandi dollár követett, míg a kanadai dollár a második legrosszabb volt (a japán jen után). A kanadai dollárra nyilvánvalóan hat az USA-beli gazdasági helyzet, ahol tegnap a csalódást keltő júniusi viszonteladói értékesítési adat olyan növekedést jelzett, amely alulmaradt a piaci becsléseken.

A Kanadai Nemzeti Bank holnap ülésezik; ez az első értekezlet, amelyet az új elnök, Stephen Poloz vezetésével tartanak, ám majdnem minden gazdasági szakértő úgy véli, hogy a nyilatkozat változatlan marad. Másrészt az Ausztrál Nemzeti Bank (RBA) közzétette a július 2-i értekezletéről készült jegyzőkönyvet, amelyből kiderült, hogy a tanácstagok szerint az inflációs kilátás „kissé magasabb” volt az ausztrál dollár közelmúltbeli esése miatt. Ez csökkentette a következő havi RBA értekezleten bekövetkező kamatlábcsökkentés valószínűségét, és az AUD/USD pár jelentősen növekedett. Szerintem az AUD/USD pár rallyja túlzott, és a spekulánsok esetleg fontolóra kívánják venni az eladási pozíciók nyitását ezen szinteken – talán még azon várakozások miatt nyitnak eladási pozíciókat az AUD/CAD párban, hogy közepes korrekciókra kerül sor. Szerintem Kína gazdaságának lassulása ezen a ponton valószínűbbnek tűnik, mint az USA lassulása, ezért az ausztrál dollár számomra sebezhetőbbnek tűnik, mint a kanadai dollár. Az NZD-t illetően a 2. negyedéves infláció a vártnál alacsonyabb lett, ami jelzi, hogy az RBNZ képes a vártnál hosszabb ideig alacsony szinten tartani a kamatlábakat. Az NZD tovább erősödött az amerikai dollárral szemben. Továbbra is eladó lennék az AUD/NZD párban, mivel szerintem Kína gazdaságának lassulása Ausztráliát jobban érinti, mint Új-Zélandot. Ez a növekedés jó lehetőség lehet. Eközben a japán jen volt a legrosszabbul teljesítő G10 deviza, mivel további enyhítés-párti megjegyzésekre számítanak a Politikai Tanács közelmúltbeli értekezletének jegyzőkönyvében, amely holnap lát napvilágot.

Ma a fogyasztói árindexek napja van! Fogyasztói árindexeket tesznek közzé az Egyesült Királyságban, az eurozóna területén és az USA-ban. Mivel manapság azon aggódnak, hogy az infláció túl alacsony lesz, a devizákat támogatják a magasabb inflációs adatok, amelyek csökkentik a defláció megelőzésére tett további rendkívüli monetáris intézkedések szükségességét. Ma közzéteszik az Egyesült Királyság termelői árindexét és fogyasztói árindexét. A Bank of England Monetáris Politikai Bizottsága szerint a két fő aggály egyike „az inflációs várakozásoknak a célkitűzést továbbra is meghaladó inflációra adott potenciális reakciója”. Ezért bármilyen utalás arra, hogy az infláció a célkitűzés felett marad, hátráltatja a további mennyiségi könnyítést, ezért pozitív hatást gyakorol az angol fontra. A mai adatok sajnálatos módon várhatóan vegyes képet festenek: a változások havi szinten kontroll alatt tarthatók, ám éves szinten gyorsul a növekedési ráta. Közzéteszik az eurozóna júniusra vonatkozó fogyasztói árindexét; az előrejelzés csupán az ideiglenes adat, éves szinten +1,2%. A júliusi ZEW felmérés előrejelzései szerint Németország gazdasága valamelyest javult, ami meglepő lenne, mivel lassulás tapasztalható a gyári rendelésállományban és az export csökken. Az ezen adatok tükrében fennálló optimizmus valószínűleg pozitív hatást gyakorol az euróra.

Az USA esetében a fogyasztói árindex havi szinten várhatóan 0,3%-kal emelkedett júniusban; ez gyorsulást jelent a +0,1%-hoz képest, míg a maginfláció az előrejelzések szerint ismétli a májusi 0,2%-os emelkedést. Éves szinten az összesített fogyasztói árindexnek gyorsulnia, a maginflációnak pedig kissé csökkennie kellene. Ezen adatoknak csillapítaniuk kellene az FOMC tagjainak azon félelmét, hogy az infláció túl alacsony, ezáltal gördülékenyebbé tehetik a mennyiségi könnyítés fokozatos csökkentését. Ez pozitív hatást gyakorolna az amerikai dollárra. Az USA-beli júniusi ipari termelés az előrejelzések szerint havi szinten 0,3%-kal nőtt, amely gyorsulást jelent a májusi változatlan szinthez képest. Az eurozóna májusi ipari termelése havi szinten -0,3% volt, az Egyesült Királyság ipari termelése pedig havi szinten változatlan lett, ezért az USA-beli adat ismét mutatja az USA gazdaságának rugalmasságát és erősségét, ami bika jellegű hatást gyakorol az amerikai dollárra. Végezetül pedig a Lakásépítők Nemzeti Szövetségének (National Association of Homebuilders, NAHB) indexe júliusra vonatkozóan az előrejelzések szerint 52-ről 51-re esett vissza. Azonban továbbra is 50 felett van, ami azt jelenti, hogy több megkérdezett nyilatkozott úgy, hogy a feltételek kedvezőek azoknál, akik szerint a feltételek kedvezőtlenek. Az elmúlt hónap adata a hétéves legmagasabb szint volt, és 2002 óta a legnagyobb emelkedést könyvelhette el, ezért kismértékű csökkenés nem okoz meglepetést. Az emelkedő jelzálogkölcsön-kamatlábak ellenére (120 bp-vel emelkedett a tavaly novemberi legalacsonyabb szintről) a lakásépítők folyamatos bizalma hozzájárulhat ahhoz, hogy Bernanke és társai magabiztosan lássanak hozzá a mennyiségi könnyítés fokozatos csökkentéséhez a lakáspiac leépítése nélkül.


Forrás: IronFX Financial Services Limited