tőzsde

Lehetséges -e a banki kamatnál magasabb hozam elérése?
A tőzsdén nem ritka a 100 %-os éves hozam elérése sem.
Természetesen a tőzsdén sem adják "ingyen" a pénzt, hosszú út vezet ahhoz, hogy a piac váljon a fő bevételi forrássá.
Miként tudom a kereskedési
tőkémet megvédeni?
Az első és legfontosabb lépés, hogy megtanuljuk tőkénket megvédeni, ez fontosabb mint a hozam realizálása. Szerencsére számos olyan eszköz létezik, amellyel nem csak, hogy minimalizálhatja a kockázatot, de még a profitot is bebiztosíthatja.
Léteznek -e működő stratégiák?
Hogyan induljak el?
Számos ismert és kevésbé ismert stratégia alapján kereskednek a traderek.
Talán a legfontosabb és legnehezebb is mentálisan helytállni és az előre meghatározott szabályok szerint cselekedni.
Mi is a tőzsde?

A tőzsde egy központosított, szervezett és felügyelt piac. Ezen a piacon csak brókercégen keresztül lehet kereskedni. A tőzsdei kereskedelem során a részvényeknek (értékpapíroknak) vagy áruknak nem kell jelen lenniük.
A tőzsdei kereskedő, aki akár magán személy is lehet megbízza a bróker céget (lehet ezt elektronikusan a saját számítógépről vagy okos telefonról is), hogy egy adott áron egy adott terméket, vagy részvényt vásároljon vagy adjon el a nevünkben.


Miért éri meg egy cégnek a tőzsdére vinnie vállalatát?

A válasz rendkívül egyszerű. Sokkal olcsóbb számukra részvényeket kibocsájtani és így forráshoz jutniuk az esetleges beruházásokhoz, mint banktól hitelt felvenni. Külföldi vállalatokkal ellentétben hazánkban azonban még is nagyon kevesen élnek ezzel a lehetőséggel.

Miért éri meg részvénybe fektetni?

A banki kamatok akár 10 szeresét is meg lehet vele keresni, évente. Valóban kockázatosabb a részvénypiacon történő befektetés, de a kockázat számos módon minimalizálható. Mindamellett, hogy a befektetők többsége rendszerint az árfolyam emelkedésre vagy csökkenésre (igen árfolyam eséssel is lehet pénzt keresni) spekulálnak, létezik egy úgynevezett osztalék papír kereskedési módszer. Amely azt jelenti, hogy ha a tőzsdei cég által előre meghirdetett forduló napon birtokoljuk az adott részvényt akkor db/Ft mértékű osztalékot fizetnek utána.