tőzsde

Lehetséges -e a banki kamatnál magasabb hozam elérése?
A tőzsdén nem ritka a 100 %-os éves hozam elérése sem.
Természetesen a tőzsdén sem adják "ingyen" a pénzt, hosszú út vezet ahhoz, hogy a piac váljon a fő bevételi forrássá.
Miként tudom a kereskedési
tőkémet megvédeni?
Az első és legfontosabb lépés, hogy megtanuljuk tőkénket megvédeni, ez fontosabb mint a hozam realizálása. Szerencsére számos olyan eszköz létezik, amellyel nem csak, hogy minimalizálhatja a kockázatot, de még a profitot is bebiztosíthatja.
Léteznek -e működő stratégiák?
Hogyan induljak el?
Számos ismert és kevésbé ismert stratégia alapján kereskednek a traderek.
Talán a legfontosabb és legnehezebb is mentálisan helytállni és az előre meghatározott szabályok szerint cselekedni.
Elemzési módszerek

Alapvetően kétféle megközelítése létezik a részvénypiaci elemzésnek, ez a kettő a technikai elemzés és a fundamentális elemzés.

Fundamentális elemzés: jellemzően ezzel a módszerrel szokás megvizsgálni a tőzsdei cég jelenlegi és jövőben pénzügyi állapotát, kilátásait. Ezt a fajta elemzést leginkább a részvény legalább közép, de inkább hosszú távú vásárlására szokták használni. Rövid távú vásárlásra, spekulációra is rendkívül alkalmas ez az elemzési módszer, amennyiben az információk kellően napra készek és hitelesek. Gyakori jelenség a bennfentes kereskedés, amely a részvények vásárlását vagy eladását jelenti olyan hír vagy információ alapján, amely a nyilvánosságra hozatal előtt kerül az egyén tudomására (jellemzően a cég tulajdonosai, alkalmazottai illetve ismeretségi köreibe tartozó személyek).

Technikai elemzés: ez a spekulánsok legfőbb eszköze. Ennek segítségével lehet elég nagy megbízhatóságú beszállási és kiszállási pontokat meghatározni. Továbbá megvizsgálni a trendet, a támasz és ellenállási szinteket, melyek segítségével a kockázat / hozam arányokat is megkapjuk, amely alapján el lehet dönteni, hogy érdemes -e vételi vagy eladási pozíciót nyitni. Az árfolyam alakzatok segítéségével, akár a kitörési pontokat, akár a trend fordulókat meg lehet jósolni.

Portálunk a technikai elemzés mélységeibe nyújt betekintést a kezdő szinttől  a kereskedői szintig.