Jó választás a Hajdu bojler

A Hajdu bojlerekről bővebben

A bojlerek bizonyára nem ismeretlen terep senki számára. Ha az ember a vízmelegítőre gondol, egyből beugrik lelki szemei előtt a kép a hatalmas hengerről, ami a melegvizet állítja elő és tárolja is, elején a Hajdu felirattal. Bizony, a Hajdu bojler méltán a legnépszerűbb fajtája a kategóriájának, ami már évtizedek óta vezeti a piacot. Nem csak megbízható és strapabíró szerkezeteket árul a cég, de számos márkabolt is található az országban, ahol az esetleges alkatrészcseréhez szükséges felszereléseket könnyedén be tudja szerezni az ember.

Milyen Hajdu bojlereket találunk a piacon?

Ez a márka ma már számos változatban kapható a boltokban. Beszélhetünk köztük villanybojlerről, gázbojlerről és hőszivattyús bojlerről is.

Mi a bojler? Mi a Hajdu bojler?

Bizonyára nem sok embernek kell bemutatni, de biztosan vannak az olvasók között olyanok is, akik fiatal felnőtt, tinédzser lévén meg nem törték rajta az agyukat, hogy mi is a bojler tulajdonképpen, vagy ha tudják is, még csak most kezdenek el jobban belemélyedni a témába, és egyáltalán megérteni milyen fajtákat találhatunk belőlük a piacon. A bojler tehát tulajdonképpen egy vízforraló, vízmelegítő eszköz, amelynek egy klasszikus példája a Hajdu bojler, ami már az ötvenes években is kapható volt, ezért nagyon sok háztartás tartalmazza. Tartós, masszív szerkezetekről van szó, amelyek valóban hosszú évekig, évtizedekig bírják a használatot egy-két szereléssel és megfelelő vízkő-tisztítással.

Miért pont a Hajdu bojler?

Ahogy már fent is említettem, a Hajdu bojler a legrégebbi bojler márka az országunkban, ennek következtében, és persze a minőségének hála, ma már bárhonnan könnyen beszerezhető a készülék és a hozzá való alkatrészek is. Mivel sokaknál van, ebből kifolyólag a legtöbb szerelő ezt a márkát ismeri legjobban, ami növeli annak az esélyét, hogy az ember a nap végén egy tökéletesen működő bojlert tudhat a lakásában. A Hajdu bojler tehát mindenképpen egy jó márka. Népszerű, a működése töretlenül kielégítő, a neve biztosítékot ad, könnyen szerelhető és könnyen cserélhetők benne az alkatrészek. Árban is csak jól járunk, hogyha a Hajdu bojlert választjuk. A bojler megvásárlása nem gyerekjáték, és nem olcsó mulatság, azonban egy jól megválasztott készüléket talán már a mi életünkben nem is kell cserélni. Ha tehát egyetlen terméket választhat az ember ennyi évre, akkor érdemes egy minőségi darabba fektetni a pénzt, amire a Hajdu bojler a legtökéletesebb választás.

De hogyan válasszunk Hajdu bojlert?

Talán a legfontosabb szempontok, ami szerint bojlert lehet választani, az az energiaforrás és az űrtartalom. A Hajdu bojler kiválasztása nem különbözik bármelyik másik bojler megtalálásától, a vízfogyasztásra is ugyanúgy kell számolni vele, mint a többi bojler esetében. Egy átlagember mennyi vizet is használ el egy nap? Azt szokták mondani, hogy 50 liter körül van, azonban ez egyéntől nagyban függhet, hiszen koszos munkát végző felnőttek és hosszúhajú személyek többet, míg kopasz ismerőseink és a gyerekek valószínűleg nem igényelnek ugyanakkora vízmennyiséget. Azt is fontos számításba venni, hogy a lakást használó személyek a fürdést vagy a tusolást alkalmazzák-e szívesebben, illetve vasárnap este hányan fognak egymás után hajmosással egybekötve még fürdeni is? Persze a melegvízfogyasztás nem reflektál teljes mértékben a bojlerünk űrtartalmára, hiszen az nem meleg, hanem forró vizet tárol, általában 5 liter forró víz 9 liter melegvizet eredményez, de ez nagyban függ természetesen a bojler intenzitási beállításitól is természetesen.

Milyen Hajdu bojlereket kaphatunk?

Általában a 80-100-120 literes bojlerek vannak legjobban elterjedve. A 80-as űrtartalom inkább pároknak, kisgyerekes szülőknek elegendő, ezért ha a család néhány éven belül bővülni fog, már most érdemes egy kicsit előre is gondolkozni, és egy nagyobb fajtába fektetni, hiszen nem valószínű, hogy a bojlert majd le kell cserélni a tartósságának köszönhetően annyi idő alatt. A másik véglet, a 120 literes már nagyobb, klasszikus családmodellnek lehet elegendő, tehát négy-öt személlyel számolhatunk már ebben az esetben. Ha okosan csináljuk, kisebb bojler is elegendő lehet azonban, pontosabban: egy plusz fő miatt még nem kell rohannunk a bojler vásárlásáért. Sokszor az is kiváló megoldás, hogyha az ember okosan gondolkozik, és játszik egy kicsit a hőfokkal, hiszen a melegebb vízhez több hideget kell adni, így több melegvíz is keletkezik. Minden csak a matematikán és a fizikán múlik, persze azért nem árt az sem, hogyha az áramszámlára is figyelünk, hiszen egy ponton túl már tényleg a nagyobb űrtartalmú bojler vásárlása éri meg jobban.

A Hajdu bojler tehát remek vásárlási lehetőséget biztosít az ember számára, ma már számos helyen tudunk kedvezményes áron rendelni, a minőségében pedig biztosak lehetünk a számos pozitív visszajelzés alapján, és a több évtizedes listavezető termékek által. Én mindenki számára csak ajánlani tudom, aki minőségi és megfizethető terméket keres az otthonába.