Minden idők legabszurdabb platós teherautó bérlése

A legabszurdabb történet egy platós teherautó bérlésére

Tulajdonképpen, amikor azon gondolkodtam, hogy vajon teljesen normálisak vagyunk, hogy 8 darab óriási karácsonyfa szállítása véget béreltünk egy platós teherautót. Szerintem egyértelműen teljesen őrültek vagyunk.

A történet maga ott kezdődött, hogy én a párom és mindkettőnk családja is megrögzött karácsony imádó. Abba az idegesítő embertípusba tartozunk, akik már az első szeptemberi naptól a karácsonyt várják. Tulajdonképpen már októberben elkezdünk ajándékok után kutatni, és ünnepi zenéket hallgatni, novemberben pedig már garantáltan az egész lakás ünnepi fényekben úszik és a hangulatunk a tetőfokára hág. Tudni kell, hogy mivel imádjuk a karácsonyt rendkívül sok saját hagyományt gyártottunk az ünnepek köré. Az egyik ilyen szokás a tökéletes karácsonyfa kiválasztása. Ennek a hóbortnak már tavaly is hódoltunk, de akkor még mindez normális keretek között zajlott. Kizárólag Budapesten belül kerestünk fát, persze a paraméterek adottak voltak. Legyen minél kövérebb és minél magasabb. Amúgy is mindannyiunknak, jelentősen nagy belmagasságú lakásunk illetve házunk van, bőven elfér ott egy gigantikus fenyő. Emellett persze még van pár igen fontos elvárás, aminek mindenképpen meg kell felelnie a fának, például, hogy legyen Norman illetve, hogy az ünnepek elteltével a környezetvédelem és a fenntarthatóság jegyében ki ültethessük a szüleim csodás kertjébe. Már évek óta figyelünk erre, hogy mindig olyan fát válasszunk, ami kertbe ültethető, így nem csak időszakos élete van az ünnepek alatt, hanem utána még hosszú évekig élvezhetjük a látványát. Ezeknek a szempontoknak a figyelembe vétele mentén indultunk el megkeresni a tökéletes fát, ám ezúttal úgy döntöttünk, hogy nem viszont eladóktól veszünk fát, hanem egyenesen a Csurgói Fenyőfarmról. Miután a párom Balaton környéki így úgy gondoltuk az ideális az lesz, ha tőlük indulunk a fenyőfa beszerző körútra, mivel Budapesttől igencsak messze van Csurgó.

A platós teherautó bérlése hogyan is zajlott?

Miután elmeséltük a családjainkat az őrült ötletünket, hogy a tökéletes fa megtalálásához képesek vagyunk egészen Csurgóig leutazni, először teljesen őrültnek néztek minket, majd gondolták kihasználják az adandó alkalmat és ők is benyújtották az igényüket egy -egy fenyőre. Immár 3 hatalmas fát kellett beszereznünk, amit a kis kocsink kapacitása, semmiképpen nem bír el, így úgy gondoltuk bérelünk pár napra egy kisebb platós teherautót és annak a segítségével, hozzuk fel Budapestre az álom fenyőinket. Gyorsan utána néztem interneten annak, hogy hol és mennyiért is van ez a platós teherautó bérlés Budapesten. Rövid időn belül meg is találtam a megfelelő platós teherautót, amelynek a használatát rendkívül alacsony áron tudtam igénybe venni. Miután úgy láttuk, hogy ehhez a hadművelethez nagyjából három teljes napra van szükségünk, három napra vettük bérbe a platós teherautót, majd még aznap délután leutaztunk a párom szüleihez Ajkára, hogy másnap onnan tudjunk tovább indulni Csurgóra.

 

A karácsonyfa kényelmes szállítása platós teherautóval

Amikor másnap kora délután leértünk Csurgóra és megláttuk, hogy mennyire gyönyörű karácsonyfák vannak mindenhol, azonnal tudtuk, hogy jól döntöttünk. Olyan 1-2 óra elteltével meg is találtuk a 3 valaha volt legtökéletesebb fát, amelyek hatalmasak voltak, nagyon dúsak és egyenesen mennyei illatuk volt. Azonnal tudtuk, hogy bármennyire is őrültségnek hangzik az egész történet, maximálisan megérte, hogy belevágtunk és mindemellett hatalmas élménnyel gazdagodtunk. A rendkívül segítőkész eladók becsomagolták nekünk a kiválasztott óriási fenyőket és segítettek felrakni a platós teherautóra. Így 3 fenyővel és rengeteg élménnyel gazdagabban neki vágtunk a hazafele vezető útnak. Először nyilván Ajkán álltunk meg ahol kiraktuk az barátom szüleinek a fáját, de miután közben ránk esteledett és amúgy is nagyon marasztaltak minket ott maradtunk éjszakára. Másnap reggel viszont tényleg elindultunk haza, az őt csodásan telt el, ugyanis egyrészt hatalmas biztonságban éreztük magunkat egy ekkora autóban, másrészt mert egész úton hazafele karácsonyi dalokat hallgatunk és énekeltünk. Hazafele menet beugrottunk a szüleimhez és nekik is oda adtunk a karácsonyfát, majd rohantunk tovább haza, hogy végre mi is meg tudjuk csodálni a szerzeményüket. Miután haza vittük a fát, visszavittük a platós teherautót a kölcsönzőbe és már rohantunk is vissza díszíteni a fát.

Úgy gondolom a lehető legjobb döntést hoztuk, hogy ilyen messziről szereztünk be magunknak Karácsonyfát és hogy ehhez igénybe vettük a platós teherautó bérlés szolgáltatását. Ugyanis csodás élményekkel gazdagodtunk és az eredmény is páratlan lett, talán soha életemben nem láttam még ennyire csodaszép fenyőt. Úgy gondolom meseszép karácsonyunk lesz az idén!